You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hoe staat het met jouw goede voornemens

Hoe staat het met jouw goede voornemens

Het begin van een nieuw jaar grijpen we altijd graag aan om te starten met alle voornemens die je steeds hebt uitgesteld. We hadden natuurlijk nooit gedacht dat er een lockdown kwam om roet in het eten te gooien. Alles is anders en ons leven staat op z’n kop. Hoelang moeten we het nog doen met dit nieuwe normaal? Grote kans dat je met jouw goede voornemens voor 2021 ook geen rekening hebt gehouden met gesloten sportscholen en een avondklok.

Ook de arbeidsmarkt maakt een lastige tijd door. Veel bedrijven zijn druker bezig met overleven dan uitbreiden. Het zoeken van personeel staat nu even op een laag pitje. Maar dat betekent niet dat jij niets kunt doen. Nu is het dé uitgelezen tijd om je cv af te stoffen en kritisch na te denken over wat je echt wil.

Wij geven je alvast 5 tips die jou klaar maken voor de arbeidsmarkt na de lockdown!

1: Sta je ingeschreven bij jobboards?
Grote kans dat je jouw profiel al jaren niet meer hebt bijgewerkt. Onderschat de waarde van een up to date profiel niet, je profiel wordt vaker bekeken dan je denkt en misschien is dat ene bedrijf waar je altijd al wilde werken wel op zoek naar jou! Heb je nog geen profiel online? Op Techniekwerkt.nl kun je heel makkelijk een profiel aanmaken en je cv uploaden.

2: Leer en studeer
Jezelf ontwikkelen en bijscholen is altijd in jouw voordeel. Als jij zorgt dat jouw kennis met de tijd meegaat en je jouw expertise vergroot maak je jezelf gewild op de arbeidsmarkt en onmisbaar op je werk.

3: Wat vind jij belangrijk
Bedenk goed wat je belangrijk vindt in het leven en of jouw baan hierbij aansluit. Op deze manier zul jij je baan leuker vinden en langer volhouden. Daarnaast bepaal je wat je voor de toekomst nog meer belangrijk vindt: doorgroeimogelijkheden, salaris, vrije dagen, cursussen, flexibele werktijden etc. 4: Wees kritisch
Als het dan zover is dat verschillende bedrijven ruzie maken over jou omdat ze na het zien van jouw profiel en cv zich afvragen hoe ze het al die jaren zonder jou hebben kunnen volhouden, laat je dan dat niet te snel inpakken door vleiende woordjes en complimenten. Blijf kritisch en zorg dat je alles zwart op wit krijgt.

5: Blijf jezelf
Ga altijd uit van je eigen kracht. Je hebt het al zover geschopt! Waarom zou je jezelf nu anders gaan voordoen? Als je dicht bij jezelf blijft kom je zeker over. En zelfverzekerdheid, daar heeft iedereen respect voor.

Nadenken over wat je echt wil is altijd lastig. Praat met mensen die jou kennen over je keuzes en overwegingen, neem je tijd, zorg dat je staat ingeschreven op www.Techniekwerkt.nl en blijf altijd positief over jezelf.


Henk Jan Brugman
Februari 2020