CV online zetten

Zo maak je jezelf goed vindbaar voor werkgevers in de Techniek.

CV online zetten

Hoe maak je jezelf goed vindbaar voor werkgevers in de Techniek?
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het raadzaam je cv in een CV Database te zetten en een profiel aan te maken op Techniekwerkt. Zo hoef jij niet alleen zelf te zoeken naar vacatures, maar werkgevers kunnen jou ook vinden op basis van de gegevens in jouw curriculum vitae en profiel. Daarmee maak je dus een betere kans op het vinden van je droombaan.

Jij bent rechtstreeks benaderbaar voor werkgevers

Het idee van een cv database op Techniekwerkt is dat werkgevers zien dat je geïnteresseerd bent in een nieuwe functie. Als werkzoekende uploadt je je (CV) curriculum vitae en maak je een profiel aan. We plaatsen je profiel met je CV in een database waar werkgevers in kunnen zoeken.
Werkgevers zoeken op bijvoorbeeld op basis van functietitel, ervaring of een technische opleiding. Als werkgevers je CV interessant vinden kunnen ze je een berichtje sturen en je uitnodigen om kennis te maken.

Toegang tot ‘verborgen’ vacatures

Niet alle vacatures die er zijn worden ook online geplaatst. Om verschillende redenen maken werkgevers niet altijd al hun vacatures publiekelijk. Werkgevers gaan dan op een andere manier op zoek naar de geschikte kandidaat. Door je cv online te plaatsen, kun je in aanraking komen met deze ‘verborgen’ vacatures. Dit zijn vacatures die je dus anders niet zou zijn tegengekomen. En het kan zomaar zijn dat daar iets heel interessants tussen zit.

Upload je CV

Word gevonden door werkgevers in de techniek!

5 Tips om je CV verzorgd online te zetten op Techniekwerkt

1. Zorg dat je CV klopt. 
Naar wat voor functie ben je precies op zoek? Zorg ervoor dat je die functietitels die je in je CV gebruikt Kloppen met wat je gedaan hebt en verwijzen naar de functie die je ambieert. Je nieuwe werkgever wil graag zien dat je de kennis al in huis hebt. Heb je nog geen ervaring in die richting? Maak bijvoorbeeld een korte profielschets waarin je zet welke functies je graag zou willen uitoefenen.

2. Let op een goede weergave van je CV. 
Het zoeksysteem van een cv database werkt op basis van software die de gegevens in jouw cv uitleest. Het is daarom extra belangrijk dat alle gegevens waarop het zoeksysteem filtert goed in je cv zijn verwerkt. Let extra op:
  • De datums die je aan je werkervaring hangt: noem niet alleen jaartallen, maar ook de maanden waarin je werkzaam bent geweest bij een bepaald(e) bedrijf of organisatie en geef een begin- en 
  • Je postcode en woonplaats: vermeld deze duidelijk in je cv bij je contactgegevens. Werkgevers gebruiken je woonplaats.
2. Houd je CV beknopt en overzichtelijk
Deze tip gaat eigenlijk altijd op, maar geldt nog specifieker als je je cv online plaatst. Zeker in een cv database zullen werkgevers (en recruiters) je curriculum vitae vluchtig scannen. De woorden waarop zij zoeken moeten dan ook op een duidelijke manier terugkomen in je cv. Zorg dat je ze eruit licht door kopjes te maken van de functietitels; maak ze bijvoorbeeld dikgedrukt. Let er ook op dat je contactgegevens op een strategische plek staan, zodat de werkgever jou meteen kan benaderen als zijn interesse is gewekt.

4. Update en moderniseer je cv
Zorg ervoor dat je cv altijd up-to-date is. Volg je een cursus? Doe je een opleiding? Of ben je bezig met wat anders dat interessant zou kunnen zijn in je banenzoektocht? Vergeet dit dan niet toe te voegen aan je cv. Bedenk jezelf ook dat sommige functies tegenwoordig een modernere - vaak Engelse - benaming hebben. Zo wordt wat vroeger een secretaresse was nu vaak een office manager genoemd, is een grafisch vormgever een art director en een verkoper ook wel een outbound sales manager of sales engineer.

5. Besteed aandacht aan het uiterlijk van je cv
De inhoud van je cv staat uiteraard voorop, maar als je dan toch bezig bent, kun je ook wel wat aandacht besteden aan het uiterlijk. Omdat je cv waarschijnlijk nog vluchtiger gescand wordt in een database, is de eerste indruk hier nog net ietsje belangrijker. Zorg dus dat je een cv hebt dat er op het oog goed uitziet. Liefst niet met allerlei gekke kleuren en tierelantijntjes.

Schrijf je vandaag nu in!

Inschrijven!

Zet je CV in 2 minuten online voor werkgever die op zoek naar je zijn!